Költöztetés

Hogyan tudnám eldönteni, szükségem lesz-e szakemberekre a költözéshez?

Hogyan tudnám eldönteni, szükségem lesz-e szakemberekre a költözéshez?

Előző cikkünkben részletesen elmagyaráztuk, miért is hangsúlyos a leltár, vagyis az ingatlanban jelenleg fellelhető bútorok, holmik részletes listázása.

LELTÁR NÉLKÜL, VAKON KÖLTÖZNI NEM CÉLRAVEZETŐ ÉS NEM IS A LEGHATÉKONYABB MÓDSZER. BIZTOSAN ÁLLÍTHATJUK, HOGY SOKKAL TÖBB ENERGIÁBA ÉS PÉNZBE KERÜL, HA ELSUMÁKOLJUK A LELTÁROZÁST A KÖLTÖZÉS ELŐTT.

Amennyiben elkészítettük a leltárunkat, gondolkodjunk el az alábbi kérdéseken:

 • Van-e elegendő kapacitásunk ekkora mennyiség átszállításához?

 • Meg tudjuk-e oldani a bútorok szétszerelését vagy a tárgyak csomagolását különösebb segítség nélkül?

 • Van-e elég időnk és energiánk arra, hogy munkaidőnk letelte után elkezdhessük a folyamatot?

 • Hogyan tudnánk elkezdeni a csomagolási folyamatot anélkül, hogy gyermekeinket kiszakítanánk az óvodából, iskolából illetve anélkül, hogy több szabadnapot kellene kivennünk a munkahelyünkről?

 • Elegendő lesz-e egy hétvége arra, hogy becsomagoljunk, szétszereljünk és átszállítsunk mindent az új címünkre?

 • Tudnánk-e segítségül hívni barátokat, családtagokat a pakoláshoz? Hiszen egyedül képtelenség levinni egy mosógépet vagy egy kanapét a harmadik emeletről…

 • Meg tudjuk-e szervezni a költözéshez szükséges jármű beszerzését, egyáltalán van-e bátorságunk vezetni egy akkora gépjárművet?

 • Van-e elegendő időnk mindezt egyedül kivitelezni vagy záros határidőn belül el kell hagynunk a jelenlegi ingatlant?

Miután átgondoltuk a fenti kérdéseket, mérlegelnünk kell, hogy képesek vagyunk-e egyedül átköltözni, vagy inkább nyugodtan szeretnénk végignézni a folyamatot, amint egy profi költöztető cég végzi helyettünk ezt a sok-sok teendőt.

Spórolni szeretnénk a költöztető cégen. Érdemes?

Mielőtt erre a kérdésre pontos választ kapnánk, végezzük el az alábbi lépéseket. Csak ezen lépések elvégzését követően kaphatunk olyan átfogó képet, amely alapján a legjobb döntést tudjuk meghozni.

1. TERVEZÉS

A leltár elvégzése kiemelkedő lépés. Enélkül nem látjuk át a bútorok, holmik valódi mennyiségét illetve pontos árajánlatot sem tudunk kérni egy-egy  költöztető cégtől. Részletes adatok közlése nélkül pontatlan ajánlatot kapunk, hiszen fals információkat közöltünk ki az adott költöztető cégnek.

2. GÉPJÁRMŰPARK

Nézzünk szét internetes weboldalakon, milyen feltételekkel és mennyi pénzért bérelhetünk teherhordásra alkalmas gépjárművet.

 • Kisebb furgonok, kisteherautók (pl. Fiat Ducato, Citroen Jumper, Iveco Daily) általában 10-20.000 Ft közötti napi díjjal bérelhetők. Terhelhetőségük általában 3-6 raklapnyi. 

 • A bérlés mellett kauciót kell fizetni a kibérelt gépjárműre, sok esetben az üzemanyag és az autópálya matrica többköltségeit, a parkolási díjat is a bérlő állja.

 • Ne feledjük, hogy a nagyobb furgonok vagyis a 3,5 tonnás járműkategóriába tartozó gépjárművek önsúlya nagy (kb 2-2,2 tonna), tehát teherbírásuk csupán néhány mázsa, így meglehetősen könnyű túlterhelni a járművet. Vagyis hiába férne az autóba több holmi, nem léphető át a maximális súly, mivel az pénzbírságot von maga után.

 • Ha nem szeretnénk egy ekkora kisteherautót egyedül vezetni (hiszen a tengelytáv miatt másként fordul, másként kanyarodik), bérelhetünk sofőrt is mellé, amely ára általában 10-15.000 Ft közé tehető. Ebben az esetben a sofőr csupán vezet, rakodásban segítséget nem nyújt.

 • Nagyobb teherautók (3,5 tonna felett) már nem tartoznak a B jogosítvánnyal vezethető járművek közé!

3. ÁRAJÁNLAT

A pontosabb összehasonlításhoz kérjünk komplett árajánlatot különböző költöztető cégektől. Nem csak a szállításhoz, rakodáshoz, hanem a csomagolási, összeszerelési és lomtalanítási munkálatok elvégzéséhez is kérhetünk ajánlatot.

EZEKET AZ AJÁNLATOKAT HASONLÍTSUK ÖSSZE AZZAL AZ ÁRRAL, AMELYET A JÁRMŰ BÉRLÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓAN A KORÁBBIAKBAN MÁR MEGTEKINTETTÜNK. EZÁLTAL LESZ EGY ÖSSZEHASONLÍTÁSI ALAP, AMELY ALAPJÁN KÖNNYEBB MÉRLEGELNI A KÉT OPCIÓ KÖZÖTT.

4. IDŐ

Amennyiben az árak területén már szélesebb információkkal rendelkezünk, gondoljuk csak át, hogy egyedül vagy baráti segítséggel meg tudnánk-e oldani a költözést, rakodást, kipakolást, szerelési feladatokat. Biztosan számíthatunk ezekre a beígért segítségekre, vagy a költözés előtti napon a rokon vagy barát mégsem ér rá?


Ezen komplex feladatok elvégzése biztosan több napot fog igényelni, hiszen szakszerű segítség nélkül, úgymond laikusként lassabban mennek a folyamatok, amely természetes ebben az esetben. Ezt mindenképpen kalkuláljuk bele.

5. STRESSZ

Utolsó pontként mérlegeljük, hogy bevállaljuk-e a költözési folyamattal járó stresszt. Amikor olyan feladatokkal kell szembenéznünk, amelyet korábban még nem csináltunk, az alapból belső feszültséget, bizalmatlanságot generál. Felmerülhetnek bennünk negatív gondolatok, mint:  “mi van, ha nem tudom megcsinálni?”, “mi van, ha elrontok valamit”, “mi van, ha megsérül valami, miattam?”.

 

Tehát ha egyedül költözködünk, nekünk magunknak kell felelősséget vállalni az egész folyamatért. Magunkat kell hibáztatnunk azért a fejfájásért, amit megspórolhatnánk egy profi költöztető cég alkalmazásával. Mi leszünk a hibásak, ha kedvenc vázánk eltörik vagy megsérül a televíziónk a helytelen csomagolás és szállítás miatt. Nekünk kell szívességet kérni a barátainktól, rokonainktól, amelyet illik viszonozni is a későbbiekben. Mindemellett, ha valaki mégsem tud segíteni és visszautasítja a kérésünket, a kellemetlenség tovább tetőzik. Továbbá ha valamilyen probléma merül fel a folyamat során, egyedül nekünk kell megoldást találni rá. Nem hangzik túl jól, ugye?

Amennyiben a fenti kérdéseket, feltevéseket átgondoltuk, láthatóvá válik számunkra, hogy egy költözés milyen anyagi vonzatokkal jár abban az esetben, ha egyedül intézzük el, illetve milyen kiadásokra számíthatunk, ha költöztető cégre bízzuk ezen tevékenységeket. 

Ha megtekintettük, milyen árakkal kell kalkulálnunk egy-egy jármű napi bérlésére vonatkozóan illetve kértünk árajánlatot a teljes költöztetési folyamatra a számunkra szimpatikus költöztető cégektől, úgy látható, hogy valóban spórolhatunk pár ezer Forintot, ha magunk dolgozunk.

De van-e időnk illetve energiánk arra, hogy a költözést megvalósítsuk magunk? Össze tudjuk-e egyeztetni a napi teendőkkel és kötelezettségeinkkel a költözés lebonyolítását? Tudunk-e mozgósítani barátokat, rokonokat, akik segítségünkre lehetnek? 

Olyan kérdések ezek, melyeket a költségekkel együtt kell átgondolnunk. Az emberek az alacsony ár miatt sokszor felelőtlen döntéseket hoznak, vagyis az olcsó megoldást választják, mert spórolni akarnak. Ám az esetek többségében ezeket a döntéseket újra és újra megbánják. Vajon tényleg megéri az olcsóbb költözés? Még akkor is, ha az idegrendszerünk látja kárát? Nem, az esetek többségében nem éri meg!

MEGBÍZHATÓ KÖLTÖZTETŐ CÉGET KERES?

Mi segíthetünk Önnek holmijai profi és biztonságos csomagolásában, bútorai szakszerű szerelésében és szállításában. Lomtalanítási munkálatok során is készséggel állunk rendelkezésére!

Ha minket választ, biztos lehet abban, hogy semmilyen anyagi kár nem fogja Önt érni a szállítás során, hiszen minden fuvarunk egy külső biztosító partner által biztosított. 

Ha szeretné mihamarabb elfelejteni a költözés problémáit, gyors és profi megoldást keres, kérjen árajánlatot Ügyfélszolgálatunktól, még ma! Nálunk nincsenek rejtett költségek!

IRODA ÉS LAKÁS KÖLTÖZTETÉS, Áruházi házhozszállítás BUDAPEST

Költöztetés, bútorszállítás és szerelés

A Bútor-Trans Domestic Kft átfogó segítséget nyújt magánszemélyek és vállalatok számára egyaránt, komplex szállítási és összeszerelési tevékenységek, csomagküldés, áruszállítás esetén.

év tapasztalat
Jogi információk
Céginformáció

Bútor-Trans Domestic Kft.
Hétfő-Szombat: 8:00 – 19:00
+36 30 935 9158
hello@butortrans.com

Partnereink

©2016 - 2024 Bútor-Trans Domestic Kft.

Design, koncepció és fejlesztés: SOLAR STUDIOS

7.000 Ft kedvezmény

MINDEN SZOLGÁLTATÁSUNKNÁL 60%-KAL CSÖKKENTETTÜK A KISZÁLLÁSI DÍJAT!