Költöztetés

A költözésről általában – Melyek a költözés alapfolyamatai?

A költözésről általában – Melyek a költözés alapfolyamatai?

Melyek a költözés alapfolyamatai?

Lakóhelyünk áttelepítése egyik ingatlanból egy másik ingatlanba az első pillanatban negatív, kellemetlen élménynek tűnhet, hiszen általában az jut az emberek eszébe, hogy pakolni, cipekedni és takarítani kell. Fárasztó procedúra, amely költségekkel jár. Valójában ez a folyamat nem merül ki a pakolás-cipelés-takarítás triumvirátusában. A költözés egy többlépcsős folyamat, melynek fázisait célszerű betartani.

CIKKÜNKBEN ELÁRULJUK, MILYEN ALAPVETŐ LÉPÉSEK ALKOTJÁK A KÖLTÖZÉSI FOLYAMATOT.

Az első és egyben legfontosabb lépés a költözésünk megtervezése, majd ezt követi a kivitelezési fázis.

Tervezési fázis

1. IDŐKERET

Át kell gondolnunk a rendelkezésünkre álló időt.

Ehhez válaszoljunk az alábbi kérdésekre:

 • Azonnal kell elköltöznünk vagy nem vagyunk szoros időhöz kötve?

 • Mennyi időt tudunk szánni a teljes költözési folyamatra?

 • Mennyi időnk lesz a csomagolásra, szortírozásra és a bútorok szétszerelésére?

 • Szabadságot kell kivennünk vagy megoldhatjuk a költözést egy délután vagy egy hétvége alatt?

 • Kiszakítjuk gyermekeinket az óvodából, iskolából a költözés idejére?

Előfordulhat az is, hogy be nem tervezett ok miatt azonnal el kell költöznünk, akár egy párkapcsolati probléma vagy a főbérlővel kialakult nézeteltérés következtében. Ebben az esetben célszerű azonnal profi költöztető segítségét kérni.

2. SEGÍTSÉG

Gondoljuk át reálisan, lesz-e olyan barátunk, rokonunk, aki az egész folyamat során készségesen segíteni fog és az sem jelent számára problémát, ha több emeletnyi lépcsőn kell lecipelni a nehéz kanapét… Ráadásul vasárnap, pont amikor a családi ebédre készülnének…

3. LAKÁSLELTÁR

Segítségével képet kaphatunk a szállítandó tárgyak mennyiségről.

Tudni fogjuk, hogy körülbelül milyen rakodási kapacitású gépjárművet kell kibérelnünk, továbbá ahhoz is szükséges, hogy pontos árajánlatot kérjünk a költöztető cégektől, hiszen ők csak pontos információk alapján tudnak kalkulálni!

Írjuk össze a jelenlegi ingatlanunkban található bútorok, személyes tárgyak mennyiségét az alábbi módon:

 • Milyen nagyméretű, súlyos bútordarabjaink illetve háztartási gépeink vannak?

 • Ezek a bútordarabok szétszerelhetőek-e vagy egyben kell őket szállítanunk?

 • Mennyi és milyen típusú, különleges csomagolást igénylő tárgyat kell szállítanunk? Pl. TV, számítógép, üvegasztal, porcelán étkészlet, poharak, tükrök stb.

 • Hogyan fogjuk becsomagolni az egyéb kisebb holmijainkat, ruháinkat.

4. SELEJTEZÉS

Szelektáljuk ki azokat a holmikat, amelyeket új otthonunkban már nem szeretnénk látni. Mielőtt bármit is kidobnánk, próbáljuk meg eladni őket vagy ajándékozzuk rászorulóknak! Ha szükséges, kérjük szakember segítségét a lomtalanítás gördülékeny lebonyolításához.

5. KÖLTÖZTETŐ CÉGGEL VAGY MI MAGUNK KÖLTÖZZÜNK

Fontos eldöntenünk, hogy a költözést magunk végezzük, vagy szakembert hívunk.

 1. Magunk költözünk
  Amennyiben van segítségünk, időnk és kapacitásunk arra, hogy az egész költözést megvalósíthassuk szakember nélkül, vágjunk hát bele. Azonban ne lepődjünk meg, hogy ez a megoldás sokkal időigényesebb – általában nem vagyunk tapasztaltak a bútorok szétszerelésében, pláne szerelési útmutató hiányában-, továbbá számolni kell a tehergépjármű bérlésével kapcsolatos költségekkel is (kaució, üzemanyag, pályamatrica, parkolás stb.)
  Mindemellett ez a megoldás a legstresszesebb, hiszen a felelősség teljes egészében a miénk! Ha a költöztetés során a helytelenül becsomagolt Herendi porcelán készletünk vagy a nagyképernyős LCD TV sérül meg, vagy esetleg leejtünk valamit és megsérül a padlóburkolat, az mind-mind a mi felelősségünk!

 2. Részben magunk költözünk
  A költöztető cégek akkor is segítségünkre lehetnek, ha csak rakodási, szállítási igényünket kell kielégíteniük. Ha van kedvünk, időnk és energiánk ahhoz, hogy egyedül szereljük szét a bútorokat, megpróbáljuk biztonságosan bedobozolni a holmikat, úgy választhatjuk azt az opciót is, vagyis a költöztető cég csupán a rakodásban, szállításban segít.

 3.  Költöztető céget választunk
  Ha megengedhetjük magunknak, akkor mindenképpen kérjük szakember segítségét a teljes folyamatra! Sok aggodalomtól mentesülni fogunk, ha ezt az opciót választjuk! A szakemberek gyorsan, szakszerűen csomagolják be törékeny dolgainkat, emellett jártasak a bútorok szerelésében, rakodásában is. Költöztető cég segítségével akár egyetlen napon, pár óra alatt is át tudunk költözni az új lakcímünkre, ráadásul a felelősség sem a mi vállunkat nyomja!

Kivitelezési fázis

A kivitelezési fázis természetesen eltérő lesz akkor, ha költöztető cég végzi el a teljes költöztetési folyamatot. Lényegesen lerövidül a folyamat időtartama, gyakorlatilag csak külső szemlélői leszünk az egésznek.

1. KÖLTÖZTETŐ CÉGGEL KÖLTÖZTETÜNK

Amennyiben költöztetőre bízzuk a teendőinket, szánjunk időt arra, hogy megtaláljuk a lehető legjobb költöztető céget! Leltárunkat alapul véve kérjünk árajánlatot! Enélkül az ajánlat pontatlan lehet, hiszen helytelen adatokat adunk meg a költöztetőnek. Ne akarjuk elsunnyogni a szállítandó bútor mennyiségét, hiszen arra rá fognak jönni és úgyis ki kell fizetnünk!

Lehetőleg ne a legolcsóbb ajánlatot válasszuk, hiszen ezeknél a cégeknél lehetnek olyan rejtett költségek, amelyekkel már csak a költöztetés végén fogunk szembesülni! Válasszunk olyan költöztető céget, aki biztosító partner által biztosítja a fuvarokat!

2. MAGUNK KÖLTÖZÜNK

Annak függvényében, hogy hogyan oldjuk meg a költözési folyamatot, elkezdhetjük a csomagolási, dobozolási, szerelési és koordinálási feladatokat.

 • Csomagolás
  Célszerű mindent időben elkezdeni, semmit se hagyjunk az utolsó pillanatokra! Leltárunk segítségével könnyebben felmérhetjük a csomagoláshoz szükséges eszközök mennyiségét (kartondobozok, buborékfólia, vastagabb zsákok, papír tömítők stb.) Címkézzük fel a dobozokat, hiszen egyszerűbb lesz kipakolni belőlük, ha tudjuk, mit rejtenek magukban.

 • Bútorok szétszerelése
  A bútorok szétszerelése általában speciális eszközöket igényel. Ha nem rendelkezünk ilyen eszközökkel, akkor mindenképpen szerezzük be őket időben. Figyeljünk arra, hogy minden csavart olyan helyre gyűjtsünk, ahol nem fognak eltűnni, hiszen az összeszerelés alapvető elemei! A legjobb, ha profi szakember segítségét kérjük, hiszen így elkerülhető a bútorok sérülése és a fejünk sem sajdul bele a szerelésbe.

 • Tehergépjármű bérlése
  Megfelelő teherbírású gépjárművet béreljünk. Amennyiben nem szeretnénk ekkora járművet vezetni, kérjünk sofőrt is. Ha kisebb kapacitású járművet alkalmazunk, többször kell fordulnunk, ami megtöbbszörözheti az időt, költséget. Ekkor érdemes akár több napra kibérelni az autót. Számoljon a kaució költségével, az üzemanyaggal, pályamatricával és parkolási többletköltségekkel.

 • Csapat összehívása
  Hívjuk össze segítőinket, barátainkat, rokonainkat és elkezdődhet a móka.

KÖLTÖZÉS ELŐTT TEHÁT TERVEZZÜK MEG A FOLYAMATOT, GONDOLJUK ÁT, MENNYI IDŐT TUDUNK SZÁNNI A KÖLTÖZÉSRE ILLETVE SZÜKSÉGÜNK VAN-E SEGÍTSÉGRE A LEBONYOLÍTÁSHOZ. AMENNYIBEN ÚGY DÖNTÜNK, HOGY SZAKEMBERRE SZERETNÉNK BÍZNI A KÖLTÖZÉST, CÉLSZERŰ IDŐT SZENTELNI ARRA, HOGY MEGTALÁLJUK A SZÁMUNKRA MEGFELELŐ KÖLTÖZTETŐ VÁLLALATOT ÉS ŐKET BÍZZUK MEG. HAGYJUNK MAGUNKNAK IDŐT ARRA, HOGY MEGNÉZZÜK A KÖLTÖZTETŐ CÉGEK AJÁNLATAIT ÉS KIVÁLASZTHASSUK A SZÁMUNKRA LEGSZIMPATIKUSABB PARTNERT.

MEGBÍZHATÓ KÖLTÖZTETŐ CÉGET KERES?

Cégünk komplett költöztetési folyamatok lebonyolításával foglalkozik. Szakembereink segítséget tudnak nyújtani Önnek a holmijai profi és biztonságos csomagolásában, bútorai szerelésében és szállításában. Mindemellett lomtalanítási munkálatokat is végzünk, igény szerint kollégáink készséggel küldenek árajánlatot a komplett lebonyolítási tevékenységre vonatkozóan.

Csapatunk garantálja Önnek a gyors és biztonságos szállítást, mindezt rejtett költségek nélkül! Fuvaraink külső partner által biztosítva vannak, így biztos lehet abban, ha minket választ, nem éri Önt semmilyen anyagi kár a szállítás során. Kérjen árajánlatot, még ma!

IRODA ÉS LAKÁS KÖLTÖZTETÉS, Áruházi házhozszállítás BUDAPEST

Költöztetés, bútorszállítás és szerelés

A Bútor-Trans Domestic Kft átfogó segítséget nyújt magánszemélyek és vállalatok számára egyaránt, komplex szállítási és összeszerelési tevékenységek, csomagküldés, áruszállítás esetén.

év tapasztalat
Jogi információk
Céginformáció

Bútor-Trans Domestic Kft.
Hétfő-Szombat: 8:00 – 19:00
+36 30 935 9158
hello@butortrans.com

Partnereink

©2016 - 2024 Bútor-Trans Domestic Kft.

Design, koncepció és fejlesztés: SOLAR STUDIOS

7.000 Ft kedvezmény

MINDEN SZOLGÁLTATÁSUNKNÁL 60%-KAL CSÖKKENTETTÜK A KISZÁLLÁSI DÍJAT!