4.000 Ft kedvezmény!

Minden szolgáltatásunknál 50%-kal csökkentettük a kiszállási díjat!

A Koronavírus járvány ideje alatt is minden szolgáltatásunk zavartalanul üzemel. Minden munkatársunkat elláttuk a szükséges védő eszközzel, autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük!

et|icon_grid-2×2|

Mi az a lakásleltár és hogyan kapcsolódik a költözéshez?

Mi az a lakásleltár és hogyan kapcsolódik a költözéshez?

Számos élethelyzetben felmerülhet a költözés gondolata, amelyre pozitív és negatív érzésekkel vegyítve gondolunk. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a költözési folyamat végére új élményekkel, tapasztalatokkal fogunk gazdagodni.

Ezt a cikket azok részére ajánljuk leginkább, akik számára még ismeretlen, ködös fogalom a költözés – először költözik a szülői házból vagy egy komplett életet szeretne átköltöztetni a felhalmozott bútorokkal, személyes tárgyakkal, háztartási berendezésekkel, családdal együtt. Szeretnénk egy kis mankót nyújtani olyan hiteles információk segítségével, amelyek a mi, személyes és már többször átélt tapasztalataink alapján valósághűen bemutatják, hogyan költözhetünk egyszerűen és hatékonyan. 

Feltétlenül célszerű átgondolni a teljes költözés menetét már abban a percben, amikor szóba kerül a költözés.

 

A költözési folyamat mindenképpen a költözés megtervezésével kell kezdődjön. A tervezés elején leltároznunk kell a lakásunkban található bútorok, személyes tárgyak, berendezések mennyiségét ahhoz, hogy tudjuk, mekkora szállítandó volument fog képezni a holmink.

 

Miért fontos a leltár?

Tudnunk kell, pontosan milyen mennyiséggel kell kalkulálni akkor is, ha egyedül oldjuk meg a költözést illetve ahhoz is elengedhetetlen, hogy egy költöztető cég pontos árajánlatot tudjon adni nekünk. Enélkül biztosan számos problémába ütközünk majd.

 

Hogyan leltározzunk?

1. Mérlegeljünk

A pontos leltárhoz át kell gondolnunk, hogy szükségünk van-e az összes holmira, amellyel jelen pillanatban együtt élünk, vagy megválnánk bizonyos bútordaraboktól, tárgyaktól? Amennyiben olyan dolgoktól, bútoroktól válnánk meg, amelyek mások számára még használhatóak, próbáljuk meg értékesíteni őket vagy ajánljuk fel egy segélyszervezet számára. Gondoljunk azokra az emberekre, akik örülnének egy olyan bútordarabnak is, amelyet mi már nem szeretnénk látni az új otthonunkban.

Abban az esetben, ha úgy látjuk, hogy megunt dolgaink már nem jók semmire, de minél hamarabb megszabadulnánk tőle, akkor hívjunk szakszerű segítséget, akik a lomtalanítási folyamatot teljesen átveszik tőlünk. Ez persze költséggel jár, de az is költséges lenne, ha ezeket a dolgokat át kellene szállítanunk az új lakóhelyünkre.

2. Első lépések

Ha eldöntöttük, hogy mennyi bútortól és egyéb holmitól válunk meg, kezdjük el a leltározást a nagyobb méretű illetve súlyú bútorokkal, háztartási gépekkel. Ebből már következtethetünk arra, hogy nagyjából mekkora kapacitású szállító járműre lesz szükségünk, de ezt még pontosítani kell.

3. Szortírozás

A következő lépés az lesz, hogy a leltározott bútordarabok között különbséget teszünk. Osszuk szét őket két csoportra aszerint, hogy szét kell-e szerelnünk vagy egyben szállítható az adott bútor, tárgy. Ez alapján láthatóvá válik, hogy mennyi időt és energiát igényel a bútorok szét- illetve összeszerelése, rakodása. Emellett fény derül arra is, hogy mekkora helyet követel magának a szállító járművön a szét nem szerelhető holmi.

Ne feledjük, vannak olyan bútoraink, amelyek nem tűnnek súlyos csomagnak az elején (pl.: dohányzóasztal, puff, éjjeliszekrény) ám ha belegondolunk, hogy nincs lift és nekünk kell mindent lecipelni az negyedik emeletről, úgy azonnal másként tekintünk rájuk.

4. Csomagolás tervezés

A leltár további lépése a különleges csomagolást igénylő tárgyak listázása. Számítástechnikai eszközök, televízió, porcelán étkészlet, poharak, tükör… Minden háztartásban megtalálható dolgok, amelyeket célszerű szakszerűen becsomagolni annak érdekében, hogy a szállítási folyamat során ne sérüljenek.

5. Dobozolás

A leltár végső lépése az, hogy az összes többi holminkat megpróbáljuk bedobozolni, bezsákolni elméleti szinten. Tehát az ágyneműk, ruhák, cipők, csomagolása mellett gondolnunk kell a gyerekjátékokra, a fürdőszobai és konyhai kellékekre, virágokra és még hosszú a lista ezekről a holmikról. Ezek alapján képet kapunk arról, pontosan milyen típusú és mennyiségű csomagolási eszközre van szükségünk (költöztető dobozok, zsákok). Ezek a dobozok természetesen növelik a szállítandó egységek mennyiségét, tehát befolyásolják a szükséges jármű kapacitását.

Megbízható költöztető céget keres?

Szakembereink nemcsak a bútorai, holmijai rakodásában, szállításában tudnak segítségére lenni, hanem a költözési folyamat legelejétől átvehetik Öntől a feladatokat. Kollégáink a csomagolás, dobozolás teljes egészét elvégezhetik Ön helyett, igény szerint speciális költöztető dobozokat, buborékfóliát és egyéb csomagoláshoz szükséges anyagokat is visznek magukkal, természetesen előzetes egyeztetést követően.

Mindemellett kollégáink lomtalanítási tevékenységet is végeznek, így abban az esetben, ha sok bútordarabtól, holmitól válna meg, a költözéssel együtt velünk ezt is gyorsan elvégezheti!

Amennyiben segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal! Kérjen árajánlatot, még ma!

et|icon_lightbulb_alt|

Mit tartalmaz a kiszállási díj?

A kiszállási díj 8.000Ft helyett a COVID-19-re való tekintettel MOST CSAK 4.000Ft, mely tartalmazza:

  • - a tehergépjármű és sofőr rendelkezésre állását
  • - a telephelyről a helyszínre jutás -, majd a cél címről a telephelyre való visszajutás költségét (pl. üzemanyag)
  • - a parkolási költségeket